top of page

Over Quality Discus

Mijn naam is Dimitri Biccler en na  jarenlang selectief kweken en verzorgen van allerhande kleurslagen van discusvissen komen we tot een prachtig discusbestand. De kwaliteit is van AAA en AAAA en komen uit verschillende kampioenslijnen van discuskwekers. Het is altijd mooi om te zien hoe de eieren larven worden en hoe de larven op de ouders gaan om van het huidsecreet van het koppel te eten. Na enige tijd worden ze bijgevoerd met artemia om vervolgens uit te groeien tot discusvissen van ongeveer 20 cm.

 

Een discus behoort tot de familie van de cichliden en de oorspronkelijke naam is Symphysodon discus. De oorspronkelijke discus is afkomstig uit het Amazone gebied en in de natuur leeft hij meestal tussen het mangrovehout en de mangrovewortels. Nu, door de jarenlange kruisingen met wildvang hebben we prachtige nakweekvormen van discussen bekomen. Er bestaan verschillende kleurvariëteiten en groottes. Er worden zelfs kampioenschappen en tentoonstellingen georganiseerd en de vissen worden gekeurd op vorm, ogen, vinstralen, staartvin en body.

 

Men kan de discus perfect samen houden met enkele bijvissen en gezelschapsvissen zoals regenboogzalmen, corydoras, ancistrussen, hypancistrussen, L-nummers en dwergcichliden.

 

Geniet van de  reis door mijn site en bezoek de mooie foto’s,  video’s en klantenfoto’s van mijn aquariums.

 

Dimitri.

bottom of page